Nyitólap Gyártóeszközök, gépek Stencilnyomtatók

Stencilnyomtatók

 Kézi stencilnyomtatók

A TWS Automation SR2000 típusú kézi stencilnyomtatója egy kedvező áru belépő modell a kis szériás gyártási folyamatokhoz. Egyszerű felépítésű berendezés, ahol a lehúzókést kézben tartva kell mozgatni. A stencil és a panel kivezetéseinek fedésbe hozása kézi forgatógombokkal történik. A nyomtatás befjezése után a stencilkeret felhajtásával a PCB eltávolítható. Mágneses alátámasztásra opcióként van lehetőség. A maximális nyomtatási terület 500 x 400mm (forex tárgyasztal használatakor).

 Félautomata stencilnyomtatók

TWS SR2600

Jól használható nyomtató, ahol minden mozgás sűrített levegővel támogatott. A késnyomás és a stencilelválasztás sebessége is szabályozható. Az elválasztás függőlegesen lefelé történik, így a finom rajzolatok sem kenődhetnek el. Alaptartozék a mágneses alátámasztás, de opcióként vákuumos megfogás is beépíthető. 2db lehúzókéssel rendelkezik, ahol a kések állászöge egymástól függetlenül állítható. Alkalmas kétoldalas panelek kezelésére is. A maximális nyomtatási terület 422 x 422mm.

TWS SR2700

Új generációs félautomata nyomtató, ahol a lehúzókések  és a tárgyasztal mozgatása elektromos motorokkal történik. Természetesen minden paraméter kontrollált módon állíható. A stencil pozicionálását két felülről néző kamera segíti. A mágneses alátámasztás itt is alaptartozék, de vákuumasztallal is rendelhető. A maximális nyomtatási terület 480 x 420mm. A két lehúzókés kétirányú nyomtatást tesz lehetővé. A kezelőfelület igényes, érintőképernyős megjelenítésű, amely grafikusan is segíti a beállítások egyszerű elvégzését.

 


 

TWS SR2720

Az SR2700-al megegyező funkciókkal bíró, de speciálisan a nagy panelek és LED alkalmazások gyártásához kifejlesztett nyomtató. A maximális nyomtatási terület 850 x 420mm!


 Automata stencilnyomtatókA cégünk által kínált stencilnyomtatók változatos palettáján minden termelési feladathoz megtalálhatjuk a legmegfelelőbb megoldást.

Kisüzemek részére

A TWS Automation kínálatában kétféle, teljesen automatikus stencilnyomtatót találunk. Mindkét gép off-line működésű. Az SR3050 típus 440x440mm-es maximális nyomtatási területtel rendelkezik és a nyomtatás összes paramétere egyszerűen kézben tartható a Linux alapú vezérlő szoftver segítségével.

A nyomtatási terület kihasználásához többféle hosszúságú lehúzókés rendelhető. A PCB a berendezés bal oldalán adagolható be és a folyamat után ugyanide tér vissza. A panelek alátámasztására használható hagyományos csapos megtámasztás vagy vákuumos tárgyasztal is. A maximális PCB vastagság 6 mm. A gép elsősorban a kisüzemi felhasználókat célozza meg, igen kedvező ár-érték arányt kínálva.

A második típus az SR3100, amely valójában csak egy lényeges tulajdonságában különbözik az előzőtől, nevezetesen, hogy kétoldali adagolású. Ennek következtében a termelékenysége nagyobb, mivel  amíg az aktuális PCB nyomtatás alatt van, a következőt már felhelyezhetjük az ellentétes oldali adagoló szalagra. 

Közepes és nagy üzemek számára

A nagy múltú ERSA GmbH. automata stencilnyomtató családja viszont a legmagasabb követelményeket támasztó, közepes- és nagy volumenű termelési igények kielégítését tűzte ki célul. Ennek megfelelően mindegyik in-line működésű és a csúcsmodellek több egyedülálló megoldást is tartalmaznak.

A legkisebb modell a Versaprint B1, amely maximum 737x737mm-es stencilt tud befogadni. A gép +/- 25 mikronos (6 sigma) nyomtatási pontosságra képes és a főbb tulajdonságai közt találjuk az automatikus stenciltörlő rendszert, a két kamerát, amelyek direkt és diffúz megvilágítást is alkalmaznak, az SPI képességet és az integrált gyártáskövető (trace) rendszerekhez való illeszthetőséget. Ezeken felül a berendezés felszerelhető diszpenzerrel és légkondícionáló rendszerrel is. A korszerű PCB alátámasztó rendszerek (GridLok, VarioGrid, stb.) mind használhatók a panelek tökéletes rögzítésére.

A Versaprint S1 változat tartalmazza a szabadalmaztatott LIST (Line Scan Technology) kamerarendszert, amely mind a stencilt, mind pedig a PCB-t képes 100%-ban megvizsgálni, így egyedülálló post print AOI lehetőségeket biztosít a felhasználók számára. A LIST kamera 9100 mm2/s sebességű letapogatást tesz lehetővé! A megvilágítás jellege itt is lehet diffúz vagy direkt. Az összes fentebb említett opció itt is elérhető csakúgy, mint az SPC program, a kódolvasó rendszer, valamint a zárt húrkú teljes folyamatirányítás.

A Versaprint P1 a gyártó csúcsmodellje, amely a LIST kamera előnyös tulajdonságait kombinálja egy szegmentált konvejor-rendszerrel, ezzel egyedülállóan rövid ciklusidőt biztosítva. A printer valós párhuzamos munkafolyamattal dolgozik, vagyis amíg az aktuális kártya nyomtatás alatt van, addig az előzőn az AOI dolgozik, míg a harmadik éppen belép a berendezésbe. Ehhez három különálló szállítópálya szegmensre van szükség.

Az állásidőt csökkenti, hogy a termékváltás kevesebb, mint 2 perc alatt elvégezhető.

Beszéljen szakértőnkkel

Pető Csaba
értékesítési és műszaki támogatási igazgató, tanúsított IPC-A-610 tréner
csaba.peto@microsolder.hu
+36 20 464 1303

Sárvári Zsolt
minőségirányítási és szerviz vezető
zsolt.sarvari@microsolder.hu
+36 20 414 2458

Képviselt cégek