Nyitólap Hírek, akciók, események Távoktatás indul!

Távoktatás indul!


2020.03.24

A koronavírus okozta egészségvédelmi követelmények miatt meghirdetett szakmai továbbképzéseinket tantermi formában egyelőre nem tartjuk meg.

DE:
 
Úgy döntöttünk, nem hagyjuk magunkat! Ha a COVID-19 miatt nem jöhetünk össze, az eredetileg kiadott program szerint megtartjuk szakmai továbbképzéseinket távoktatással!
 
A távoktatást a Cisco Webex Meeting felületen tartjuk meg. Ez lehetőséget ad arra, hogy az előadó és a hallgatók kölcsönösen lássák, hallják egymást a tanfolyam teljes időtartama alatt, illetve lássák az előadó által futtatott ppt prezentációt. Kérdéseket lehet feltenni bármikor, akár megmutatható egy saját fénykép (pl. egy forrasztási hibáról), vagy ábra ehhez kapcsolódva. A távoktatáshoz való csatlakozás módját a letölthető rövid leírás tartalmazza.
 
Technológiai tanfolyamok esetében a prezentációt jegyzet (6 dia/oldal) formában, pdf fájlban előzetesen elküldjük, ami akár ki is nyomtatható.
 
IPC tanfolyamok esetén a jelentkezőknek rendelkezniük kell 1-1 pld. szabvánnyal. Ha nincs, nálunk beszerezhető. Szabványkölcsönzésre egyes szabványok (pl.: IPC-A-610F) esetében van mód.
 
Technológiai tanfolyamoknál a tesztvizsga kérdései Google Űrlap formájában a tanfolyam végén fognak érkezni. Egyszerű kattintgatással megválaszolhatók és visszaküldhetők. Az eredményes teszt után a hallgatók a szokásos oklevelet kapják.
 
IPC szabványok oktatása esetén a vizsga az IPC online felületén történik. Sikeres vizsga után onnan tölthető le a hivatalos IPC tanúsítás is.
 
A távoktatáshoz bármely széles sávú internetkapcsolattal rendelkező laptoppal, vagy kamerával és mikrofonnal felszerelt asztali géppel lehet csatlakozni, illetve akár okos telefonnal is, ha valakinek elég jó a szeme. Figyelem! Első alkalommal egy webex.exe fájl letöltése szükséges lehet, amelyhez a helyi IT engedélye, illetve közreműködése lehet szükséges. Az egy cégtől delegáltak lehetnek különböző helyeken, akár saját íróasztaluk mellett, vagy home office-on is, csak jelentkezéskor olyan e-mail címet adjanak meg, ami azon a helyen hozzáférhető (lehet magán e-mail is).
 
A tanfolyam során a tantermihez hasonlóan tartunk szüneteket és egy órás ebédszünetet is. Kezdés az adott napokon 9 órakor.
 
Lényegében, csak nem egy helyiségben ülünk, de minden másban a tantermivel egyenértékű képzést tartunk!
 
Sajnos, egy valamit nem tudunk megoldani távoktatással: a gyakorlati képzést. Ezeket egyelőre halasztanunk kell.
 
Várjuk visszajelzéseiket, illetve jelentkezésüket! Addig is mindenki vigyázzon az egészségére!

Képernyőkép a távoktatás főpróbájáról: a jobb alsó sarokban a résztvevő saját, a prezentáció felett az oktató és a többi résztvevő élő, videóképe látható. 

Képviselt cégek