Nyitólap Hírek, akciók, események Távoktatás sikeresen folyik!

Távoktatás sikeresen folyik!


2020.03.24

A koronavírus okozta egészségvédelmi követelmények miatt meghirdetett szakmai továbbképzéseinket tantermi formában egyelőre nem tartjuk meg.

DE:
 
Úgy döntöttünk, nem hagyjuk magunkat! Ha a COVID-19 miatt nem jöhetünk össze, az eredetileg kiadott program szerint megtartjuk szakmai továbbképzéseinket távoktatással! Lehetőség van, egyedi, "kihelyezett" jellegű tanfolyamok tartására is. Keressenek meg igényeikkel!

Már több sikeres tanfolyami jellegű távoktatáson, és egy ingyenes technológiai webináron vagyunk túl. Alappal állíthatjuk, jól működik!
 
A távoktatást a Cisco Webex Meetings felületen tartjuk meg. Ez lehetőséget ad arra, hogy az előadó és a hallgatók kölcsönösen lássák, hallják egymást a tanfolyam teljes időtartama alatt, illetve lássák az előadó által futtatott ppt prezentációt. Kérdéseket lehet feltenni bármikor, akár megmutatható egy saját fénykép (pl. egy forrasztási hibáról), vagy ábra ehhez kapcsolódva. A távoktatáshoz való csatlakozás módját a letölthető rövid leírás tartalmazza.
 
Technológiai tanfolyamok esetében a prezentációt jegyzet (6 dia/oldal) formában, pdf fájlban előzetesen elküldjük, ami akár ki is nyomtatható.
 
IPC tanfolyamok esetén a jelentkezőknek rendelkezniük kell 1-1 pld. szabvánnyal. Ha nincs, nálunk beszerezhető. Szabványkölcsönzésre egyes szabványok (pl.: IPC-A-610F) esetében van mód.

Az IPC vizsgákhoz külön távfelügyeleti rendszert alakítottak ki. A folyamatos audió/videó kapcsolaton keresztül a rendzser központjában két humán felügyelő és két mesterséges intelligencián alapuló rendszer figyeli a vizsgázók minden mozdulatát. A rendszer meglehetősen szigorú, semmilyen segédeszköz nem megengedett. A távfelügyelethez, illetve a vizsgákhoz szükséges körülmények és előkészületek leírása magyar nyelven megtalálható itt. 

Maga az IPC vizsga az eddigi IPC online felülethez hasonló módon történik. Sikeres vizsga után a hivatalos IPC tanúsítás azonnal letölthető.
 
Technológiai tanfolyamoknál a tesztvizsga kérdései Google Űrlap formájában a tanfolyam végén fognak érkezni. Egyszerű kattintgatással megválaszolhatók és visszaküldhetők. Az eredményes teszt után a hallgatók a szokásos oklevelet kapják.
 
A távoktatáshoz bármely széles sávú internetkapcsolattal rendelkező laptoppal, vagy kamerával és mikrofonnal felszerelt asztali géppel lehet csatlakozni, illetve akár okos telefonnal is, ha valakinek elég jó a szeme. Figyelem! Első alkalommal egy webex.exe fájl letöltése szükséges lehet, illetve a távolból felügyelt IPC vizsgához le kell tölteni és telepíteni az ún. LockDown Browser-t, amelyhez a helyi IT részleg engedélye, illetve közreműködése lehet szükséges. Az egy cégtől delegáltak lehetnek különböző helyeken, akár saját íróasztaluk mellett, vagy home office-on is, csak jelentkezéskor olyan e-mail címet adjanak meg, ami azon a helyen hozzáférhető (lehet magán e-mail is).
 
A tanfolyam során a tantermihez hasonlóan tartunk szüneteket és egy órás ebédszünetet is. Kezdés az adott napokon 9 órakor.
 
Lényegében, csak nem egy helyiségben ülünk, de minden másban a tantermivel egyenértékű képzést tartunk!
 
Sajnos, egy valamit nem tudunk megoldani távoktatással: a gyakorlati képzést. Ezeket egyelőre halasztanunk kell.
 
Várjuk visszajelzéseiket, illetve jelentkezésüket! Addig is mindenki vigyázzon az egészségére!

Képernyőkép a távoktatás főpróbájáról: a jobb alsó sarokban a résztvevő saját, a prezentáció felett az oktató és a többi résztvevő élő, videóképe látható. 

Képviselt cégek