Nyitólap Hírek, akciók IPC kézi forrasztási verseny Budapesten

IPC kézi forrasztási verseny Budapesten


2017.05.21Electrosub konferencia és kiállítás
 2017. október 11-13-án kerül megrendezésre Budapesten. A helyszín megváltozott az első híradásokhoz képest. Az új helyszín a Terminal1 Airport Event Center, a Liszt Ferenc Repülőtér régi 1. terminálja.

Mind az IPC, mind a Microsolder az esemény arany fokozatú szponzora. Az IPC kézi forrasztási verseny (IPC Hand Soldering Competition - HSC) rendszeres kísérő programja az elektronikai kiállításoknak világszerte (SMT Hybrid & Packaging, Productronica, APEX, stb.), most először mutatkozik be Magyarországon.


Ki a legjobb a kézi forrasztásban? 

Egy nagy alkatrész-sűrűségű nyomtatott áramköri lap kézi forrasztása jól képzett forrasztó munkatársat követel, hogy hibamentes forrasztásokat tudjon létrehozni. Ez a küzdelem meg fogja mutatni ki a legjobb az összetett áramköri lap szerelvények kézi forrasztásában. A résztvevőknek 60 perc áll majd rendelkezésükre, hogy egy működő elektronikai egységet építsenek. A szerelt áramkörök forrasztását az IPC-A-610F 3. termékosztály előírásai szerint ítélik meg, és számít a munka elvégzéséhez szükséges idő, valamint alapkövetelmény a működőképesség. A zsűrizést IPC-A-610 mestertrénerek végzik.
 
Az IPC kézi forrasztási verseny győztese és két helyezettje pénzdíjakban részesül: 1. helyezett: 300 €, 2. helyezett: 200 €, 3. helyezett: 100 €. Az első helyezett ezen túlmenően esélyt szerez arra, hogy megküzdjön a világ legjobb kézi forrasztó technikusaival az IPC világbajnokságán Németországban, Münchenben, idén novemberben. 

A Microsolder Kft. külön díja az első helyezett munkáltatójának:
 
300.000 Ft kedvezmény bármely IPC trénerképzés vagy kihelyezett alkalmazástechnikai szakember képzés nettó árából, a Microsolder Kft. oktatási kínálatából!
 
A szakemberek versenye mellett egy diák/amatőr verseny is lesz, egyszerűbb feladattal, alacsonyabb pénzdíjjal, de ugyanolyan élményt nyújtva.

      


További információk és jelentkezés: 

Jelentkezési lap letöltése

Lars Wallin
IPC európai képviselő
Honlap: www.ipc.org 
 
vagy
 
Regős Péter
ügyvezető igazgató
Microsolder Kft.
Budapest, Kiscsillag u. 18. 1037 
Tel.: +36-1-203 8742
Fax: +36-1-206 1012
Mobil: +36-20-936 4681
e-mail: peter.regos@microsolder.hu     


Képviselt cégek