Nyitólap Hírek, akciók, események Sikeres IPC Nap szeminárium, első alkalommal Budapesten

Sikeres IPC Nap szeminárium, első alkalommal Budapesten


2019.06.22


Az IPC kiemelkedően sikeres szemináriumot, úgynevezett IPC napot tartott Budapesten, 2019. május 23-án, „Az IPC a minőség és a megbízhatóság javításáért dolgozik” címmel. Az esemény házigazdája a két magyarországi jogosított IPC tréningközpont, az Elas Kft. és a Microsolder Kft., fő előadója Philippe Léonard az IPC Europe igazgatója volt.

Az IPC az elektronikai ipar legnagyobb, négy földrészre kiterjedő szövetsége a világon, amelynek szabványosítási, oktatási és továbbképzési, globális érdekképviseleti és probléma megoldási tevékenysége minden elektronikához kapcsolódó üzemet, vállalkozást, intézményt érint világszerte, nemcsak az IPC tagjait.

Az IPC napon – nevezhetjük szemináriumnak, workshop-nak – Philippe Léonard áttekintést adott arról, miként szolgája az IPC az európai elektronikai ipar fejlődését, hogyan alkalmazhatjuk hatékonyabban az IPC szabványait, akár hogyan folyhatunk bele a szabványok kidolgozásába, módosításába. Az esemény kiváló alkalom volt minőség- és folyamatirányítási mérnökök, vezetők, beszerzési, szerződéskötési feladatokat ellátó, vagy az oktatásért felelős szakemberek számára ismereteik szélesítésére, a legjobb gyakorlatok és sikertörténetek megismerésére, hogy lépést tarthassanak az egyre fejlődő elektronikai ipar követelményeivel. Bemutatkozott egy teljesen új IPC tanúsítvány típus, a Certified Standards Expert (CSE), amely ezévtől bekerül a Microsolder Kft. oktatási kínálatába is.

Az esemény helyszínéül a Groupama Aréna rendezvényközpont, ismertebb nevén a Fradi pálya, szolgált. A stadionhoz tartozó elegáns épület felső szintjein több, különféle méretű, kiváló rendezvényterem található. A hely ragyogóan megközelíthető nemcsak a város bármely pontjáról, de akármelyik autópálya irányából is, és díjmentes belső parkolási lehetőséget is kínál.

Az eseményt Regős Péter, IPC mestertréner (MIT), Microsolder Kft. ügyvezetője és Hámornik István, az Elas Kft. ügyvezetője nyitotta meg, majd 10:30 – Fő előadás: "IPC standards in Europe" – Philippe Léonard, IPC Europe igazgató (az előadás angol nyelvű) Philippe Léonard, IPC Europe igazgató angol nyelvű előadása következett. A "Nyomtatott áramköri lapok megbízhatóságának növelése az IPC szabványainak alkalmazásával" címmel Császár Csaba, IPC mestertréner (MIT), a Microsolder értékesítési és műszaki támogatási szakembere tartott nagysikerű, és igen hasznos tudnivalókat soroló előadást. Ezután következett Hámornik Gábor IPC tréner (CIT),  Elas Kft. előadása a "Folyadékok adagolástechnikája az elektronikai iparban, az IPC szabványok tükrében" címmel.

A rendezvény a szervezők közös zárszavával ért véget.

A hazai elektronikai ipar minden szegmenséből és az ország minden sarkából összejött, több, mint 60 érdeklődő szakember számos kérdést tett fel menet közben és a szünetekben is, és mindenkinek módjában állt a régi és új ismerősökkel is közvetlen eszmecserét folytatni.

Az ebédszünetben lehetőséget kaptunk, hogy szétnézzünk a stadion olyan, máskor rejtett zugaiban is, mint a sajtóközpont, a hazai öltöző, a bemelegítő és gyúróterem, a játékoskijáró, a kispad és nem utolsó sorban, maga a gyep.

Tekintse meg az esemény képeit a Facebook oldalunkon!


 

Képviselt cégek