Nyitólap Hírek, akciók, események Új IPC tanúsítás: CSE tanúsított szabvány-szakértő (IPC Certified Standards Expert)

Új IPC tanúsítás: CSE tanúsított szabvány-szakértő (IPC Certified Standards Expert)


2019.06.22


Új IPC tanúsítás került bevezetésre, a CSE, tanúsított IPC szabvány-szakértő (IPC Certified Standards Expert), amely már a Microsolder Kft-nél is elérhető.

Az új IPC CSE képzés célja  olyan szakember, Certified Standards Expert (CSE) biztosítása az elektronikai ipar számára, aki magas szintű ismeretekkel fog rendelkezni az IPC szabványok rendszeréről, céljáról és hatásköréről, valamint behatóan ismer egy vagy több IPC-szabványt.

A tanúsított szabvány szakértő szerepe szervezetenként változhat, de a CSE képes, a szervezet szakértőjeként eljárni, ismereteivel támogatni a döntéshozókat, igény esetén megválaszolni és értelmezni a szabványokkal kapcsolatos kérdéseket, támogatva a szervezet különböző szintjeit és folyamatait (pl. szerződéskötés, reklamáció-kezelés, hibakivizsgálás, projektirányítás, minőségirányítás). Konfliktusok esetén közreműködhet a szervezet és az IPC munkatársai és/vagy az iparági szakértők között a szabványügyi kérdésekben.

A CSE program biztosítja, hogy az egyén az egyik, alábbi IPC-szabvány tárgyi szakértőjévé váljon:

  • IPC-A-610* 
  • IPC-A-600        
  • IPC / WHMA-A-620*
  • IPC-J-STD-001  
  • IPC-6012  
  • IPC-7711 / IPC-7721*                    
*Képzés elérhető a Microsoldernél


Az IPC Certified Standards Expert (CSE) képes lesz az IPC szabványokban gyorsan és hatékonyan navigálni, a gyártás során felmerülő kérdésekre választ találni a megfelelő szabványokban, továbbá szervezete szakértőjeként eljárni az adott szabványhoz kapcsolódó valamennyi ügyben, akár a szabvány használatát a vállalati igényekre szabni.

Aki már legalább három szabvány szakértője, és legalább 10 éves ipari gyakorlattal rendelkezik IPC szabványok alkalmazásában, jogosult a Senior Certified Standards Expert (SCSE) cím használatára.

A képzést elvégző hallgatók nemzetközileg elfogadott, az elektronikai iparban elismert IPC CSE tanúsítást kapnak. 

A CSE tanúsítás megszerzésére már a Microsolder Kft-nél is lehetőség van. Éredklődésével keresse munkatársainkat.Képviselt cégek