Nyitólap Hírek, akciók, események Változás az IPC tanúsítások megújításában

Változás az IPC tanúsítások megújításában


2019.11.06

Az IPC tanúsítások - mind az alkalmazástechnikai szakember (CIS), mind a tréneri (CIT) - érvényességének megújítását a lejárat előtti hat hónapban kell megoldani 2020. január 1-től. Az így megújított tanúsítások újabb érvényessége az eredeti lejárattól számított 2 év lesz, tehát, senki sem veszít semmit. Egyúttal megszűnik az IPC tanúsítások érvényességének eddig lehetséges 90 napos meghosszabbítása.

Az új rendszerre való átállás okozhat néhol zökkenőket, ezért is érdemes időben gondoskodni a megújítások ütemezéséről, belső engedélyeztetéséről. A jelenleg érvényes szabályozás szerint is lehetőség van erre már 90 nappal a lejárat előtt, tehát a 2020. februári lejáratú tanúsítások megújítása máris lehetséges.

A megújítás, mint eddig is, a vonatkozó tanfolyam ismételt elvégzését követő, vagy tanfolyam mellőzésével lebonyolított IPC vizsga útján lehetséges.

Kérjük az érintetteket, hívják fel a változásra egymás, valamint vezetőik, illetve a tanfolyamokat koordináló szervezeti egységük (HR osztály) figyelmét.


Képviselt cégek